5G: de uitrol gaat verder

De nieuwe, vijfde, generatie van mobiel netwerk staat paraat. 5G heeft meer om het lijf dan enkel een duizelingwekkende snelheid. Telecom-Makelaars vertelt jou alles wat je moet weten over 5G!  

Wat is 5G?

Met zijn vijfde generatie, is 5G de opvolger van de eerdere generaties mobiele data. Het startte allemaal met 2G, dat er voor zorgde dat we konden bellen en korte berichten versturen. Met de komst van 3G, werd het mobiel internet gelanceerd. Een nog betere snelheid was mogelijk dankzij 4G en ook het bekijken van video’s werd mogelijk.
Met 5G gaan we opnieuw een stapje verder en blijft het niet alleen bij een hogere snelheid. We spreken over een verbinding die stabieler en betrouwbaarder is dan de voorgaande generaties. Om meer te weten te komen over de verschillende generaties van mobiel netwerk, kan je steeds meer lezen in onze blogpost: https://www.jsm.be/blog/jsm-informeert/altijd-en-overal-online/.

Het netwerk van de toekomst

De appel valt niet ver van de boom, want net zoals bij 4G maakt 5G gebruik van radiogolven om draadloos data te verzenden en te ontvangen. Waar zit het verschil dan? Waar je met 4G zo’n 100 megabits per seconde haalt, is dit bij 5G zo’n 100 keer sneller! Dit betekent dan ook dat we veel sneller zullen kunnen up- en downloaden.

Naast een snelheid om u tegen te zeggen, kunnen er ook meer toestellen tegelijkertijd verbonden worden. Deze verbeterde capaciteit creëert dan ook ruimte voor het concept ‘Internet of Things’. Dit omvat alle apparatuur die zonder menselijke tussenkomst via het internet met elkaar communiceren. Hier zal steeds meer en meer mogelijk in worden,  wat zorgt voor een heuse automatisering in onze samenleving. Ook toepassingen zoals zelfrijdende auto’s worden op deze manier meer plausibel. Tot slot biedt 5G ook een snellere reactietijd én een stabielere verbinding.

Klaar voor 5G?

Om jouw bedrijf te introduceren in de wereld van 5G, hebben we 2 zaken nodig: een compatibel toestel en bereik. In eerste instantie, dient jouw toestel in de mogelijkheid te zijn om een 5G-signaal te ontvangen. Indien je dit niet zeker bent, surf je best eens naar de website van jouw toestel en bekijk je de specificaties van jouw toestel. Neem daarna vrijblijvend contact op met onze Telecom-Makelaars, om na te gaan of 5G reeds beschikbaar is bij jou in de buurt én of het bereik naar behoren is. Daarna zorgen wij voor een analyse op maat van jouw bedrijf. Afhankelijk van jouw noden, klopt Telecom-Makelaars aan bij Telenet, Proximus, Dstny, of Citymesh.

Ben jij er helemaal klaar voor? Neem razendsnel contact op met onze Telecom-Makelaars voor een vrijblijvende analyse!

Meer weten over 5G?