DUAL SIM op een iPhone: ZO DOE JE DAT!

2 simkaarten in 1 gsm, dual sim, het bestaat al jaren! Maar helaas niet voor iPhone gebruikers… Maar dankzij de introductie van de e-sim op iPhone, het openstellen van e-sim in België, de recentste update van iOS én Proximus die als eerste e-sim aanbiedt voor Business-abonnementen, kan het dus nu wél voor onze klanten! 

Switchen tussen werk en privé

We kennen het allemaal, een professioneel gsm-nummer en een gsm-nummer voor privégebruik. Voor iPhone gebruikers betekende dit al jaren keuzes maken. Ofwel met 2 gsm’s rondlopen, ofwel slechts 1 gsm-nummer overhouden en vrede nemen dat werk en privé nooit meer gescheiden kan worden.

De experts onder ons hadden geëxperimenteerd met een iPhone cover waarin 2 simkaarten konden geplaatst worden en waarmee je mechanisch kon switchen tussen de 2 simkaarten. Maar dat betekende evenwel dat u altijd maar op 1 simkaart tegelijk bereikbaar kon zijn. Daarbovenop betekende het switchen letterlijk enkele minuten wachten tot uw iPhone opnieuw registreerde op het netwerk van de andere simkaart. Wat een gedoe!

Proximus bood voor lange tijd aan de business-abonnees een semi-oplossing dankzij ‘Bizz Mobile Switch’. Hiermee kon u uw bedrijfsnummer virtueel koppelen aan uw privénummer. Met een ietwat onhandige app kon u dan uiteindelijk wel ‘snel’ switchen van nummer. Maar ook deze oplossing zorgde voor aardig wat problemen met iMessage, Facetime, gebruik in het buitenland, facturatie, enz. Kortom, échte iPhone gebruikers wilden een dual sim-oplossing, net zoals alle andere hardware-fabrikanten die al jaren aanbieden!

DUAL SIM met e-sim voor Iphone

Met de komst van de iPhone XR in 2019, introduceerde Apple de e-sim. Het duurde daarna nog even vooraleer deze optie beschikbaar werd in België en het duurde dan nog véél langer vooraleer de Belgische operatoren dit konden implementeren in hun systemen. Zelfs op vandaag is het énkel nog maar mogelijk voor Proximus Business klanten. Telenet en Orange bieden op vandaag (nvdr 01/05/2021) énkel e-sim aan voor particuliere klanten.

Aan de slag!  

Super éénvoudig. Je hebt voor een dual sim op iPhone 2 zaken nodig: een gewone simkaart en een e-simkaart van Proximus. Of u nu uw bedrijfsnummer of uw privé nummer op e-sim neemt, maakt niets uit. De énige voorwaarde is dat de e-sim van Proximus Business is. U kan voor elk abonnement zelf beslissen welke abonnementsformule u neemt met het gewenst datavolume en/of inbegrepen belverbruik. Met andere woorden je hebt voor beide simkaarten een abonnement nodig, waarvan de e-sim voor professioneel gebruik bij Proximus zit. Voor jouw privésimkaart kan je aankloppen bij eender welke andere operator. Als Telecom-Makelaar kunnen wij voor jou op zoek gaan naar de best passende operator, voor jouw gewenste diensten.

Concreet! Om e-sim in België te gebruiken heeft u een iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR of nieuwer met iOS 12.1 of hoger nodig. De gewone simkaart blijft u gebruiken als voorheen. Om de e-sim te activeren, neemt u contact op met Telecom-Makelaars. Gaat u liever zélf aan de slag, dan volgt u onderstaande stappen: (bron: https://support.apple.com/nl-be/HT209044)

Een QR-code scannen

  1. Open de camera-app en scan de QR-code
  2. Wanneer u de melding ‘Mobiel abonnement gevonden’ ziet, tikt u hierop
  3. Tik onderaan het scherm op ‘Ga door’
  4. Tik op ‘Voeg mobiel abonnement toe’

Als er gevraagd wordt om een bevestigingscode in te voeren om de e-sim te activeren, voer je het nummer in dat jouw aanbieder heeft verstrekt. Eenmaal de e-sim geactiveerd is, kan je hier de basisstappen vinden om er meteen mee aan de slag is.

Ben je helemaal getriggerd om ook gebruik te maken van deze e-sim, in combinatie met een Proximus Business-abonnement? Onze Telecom-Makelaars helpen je graag verder om de switch tussen uw privé- en werkgebruik vlot te laten verlopen!

 

Wilt u ook de E-sim kunnen gebruiken?