Internationale 'Dag van de Gegevensbescherming'

28 januari is de ‘Internationale Dag van de Gegevensbescherming’. De ideale gelegenheid om nogmaals het belang van een goede bescherming van uw persoonlijke gegevens, voor u en uw bedrijf,  te benadrukken! 

In 2016 werd met de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ een nieuwe wetgeving uit de grond gestampt. Deze trad reeds in werking sinds mei 2018 en garandeert een betere gegevensbescherming en doeltreffender privacy recht. Deze wetgeving omvat volgende rechten:

– Het recht om vergeten te worden, en al uw sporen op het internet te wissen.
– Het recht om uw gegevens ten allen tijde te wijzigen.
– Het recht op data portabiliteit, waarbij uw gegevens op ieder moment opgevraagd kunnen worden.

Welke site we ook bezoeken, een inbreuk op uw privacy is nooit ver weg. Een voorbeeld zijn de zogenaamde ‘cookies’, die overal aanwezig zijn. Daarnaast werden ook reeds maatregelen genomen tegen spam, zowel via mail als telefonisch. Deze gelden ook voor communicatiemiddelen zoals WhatsApp, Facebook en Instagram. 

Wenst u de privacy van uw bedrijf eens goed onder de loep te nemen? Hou dan zeker rekening met onderstaande tips!

– Met tweestapsverificatie wordt uw account dubbel beveiligd. Dit kan bijvoorbeeld via een wachtwoord en een code via sms.
– Gebruik over uw verschillende online platformen, verschillende wachtwoorden. Kies daarnaast ook voor een veilig wachtwoord, dat uit verschillende tekens bestaat.
– Installeer een adblocker, waarbij advertenties en de achterliggende techniek geblokkeerd worden.
– Gebruik bij voorkeur uw verschillende social media-kanalen enkel in de browser, aangezien u hier meer controle heeft over wat deze doen met uw gegevens. Controleer zeker ook eens uw privacy-instellingen!
– Vergeet niet om telkens uit te loggen op uw verschillende platformen, als u er klaar mee bent.
– Wis geregeld uw browsergeschiedenis