Nooit meer offline

Jouw bedrijf valt of staat met een goeie internetverbinding. Deze heb je dag in dag uit nodig voor allerhande dingen zoals contact met collega’s en klanten, mailverkeer, de boekhouding, VoIP-telefonie en nog zoveel meer. Maar wat als die internetverbinding het plotseling laat afweten?

Telecom-Makelaars legt je uit hoe je nooit meer zonder internet valt!

Welke opties er zijn én hoe deze precies in zijn werk gaan, zetten we graag voor jou op een rij.

Jouw back-up! 

Een back-upverbinding neemt over als jouw hoofdverbinding plots uitvalt. In het beste geval is zo’n uitval slechts van korte duur, in het ergste geval spreken we over een paar dagen. Tijdens de uitval blijft jouw bedrijf gewoon online. Eenmaal alles terug naar behoren werkt, wordt er automatisch terug overgeschakeld van de back-upverbinding naar de hoofdverbinding.

Back-up over andere drager

Om te vermijden dat jouw bedrijf zonder pardon zonder internet valt, kan je kiezen om een 2de internetlijn af te nemen die als back-up zal dienen. Dit houdt in dat deze back-upverbinding niet zal gebruikt worden zolang de hoofdverbinding connectie heeft, maar wel van zodra de hoofdverbinding het laat afweten.

Als je kiest voor een back-up verbinding, neem je deze best over een andere drager dan jouw hoofdverbinding. Als je de back-upverbinding op dezelfde drager zou nemen als de hoofdverbinding, is de kans veel groter dat er ook problemen zullen zijn op de back-uplijn bij uitval van de hoofdverbinding. Dit wil je met een back-up net vermijden.
Er zijn 4 verschillende kwalitatieve dragers voor een back-up: VDSL, 4G, coax of glasvezel.

De 3 bekabelde back-up mogelijkheden (VDSL, coax, glasvezel) kan je afnemen bij de respectievelijke providers die dit aanbieden.
De 4G back-up brengt een internetverbinding tot stand aan de hand van mobiele data. De enige voorwaarde hier is dat er voldoende mobiele dekking is op de locatie van jouw bedrijf.
Er zijn al heel wat providers die internetabonnementen hebben waarbij een dergelijke 4G back-up inbegrepen zit. Hierdoor hoef je geen 2de verbinding af te sluiten en kan dit prijsmatig zeer interessant zijn.

Om ervoor te zorgen dat jouw setup een nog kleinere kans heeft op uitval, kan je er zelfs voor kiezen om de back-up ook nog eens bij een andere operator af te nemen dan diegene die jouw hoofdverbinding beheert. Zo is de kans nog kleiner op storingen bij de back-up als de problemen zich slechts bij 1 provider situeren.

Eens je de keuze gemaakt hebt welke back-up voor jou het meest interessant is, kan je deze samen met de hoofdverbinding aansluiten op jouw router die er dan voor kan zorgen dat de overschakelingen automatisch gebeuren bij uitval van de hoofdverbinding (en terug van zodra die opnieuw beschikbaar is). Jouw IT-partij kan je ongetwijfeld verder bij helpen om dit op te zetten.

Voordelen

Graag sommen we de meerwaarde van een back-upverbinding voor jouw bedrijf nog even kort op:

  1. Je hebt altijd internet
  2. Automatische overschakeling naar jouw back-upverbinding
  3. Vlot te installeren

 

Als onafhankelijke Telecom-Makelaar bieden we alle verschillende vormen van back-upoplossing aan. Deze worden aangeboden door onze partners, waaronder Telenet, Proximus, Destiny en EDPnet. Samen met jou gaan we op zoek naar de best passende optie voor jouw bedrijf.

Op zoek naar een internetverbinding waarop je kan teugvallen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nood aan een vast dossier op maat?