Thuiswerken

De impact die Corona heeft op onze samenleving is niet te onderschatten. Werknemers werken, waar mogelijk, massaal van thuis uit. Dit brengt implicaties mee voor zowel werkgever, als werknemer. Wat met jouw lieftallige collega’s die je enkel te zien krijgt, webmeeting na webmeeting? De hoeveelheid schermtijd die thuiswerkers hebben, mag zeker niet onderschat worden. Verloopt deze wel efficiënt genoeg? Wij helpen je graag verder om van jouw thuis, de ideale werkomgeving te maken. Want guess what? Je bent zeker niet alleen!

Sta eerst en vooral even stil bij de inrichting van jouw thuiswerkplek. Zorg voor een voldoende grote tafel, met jouw scherm op ooghoogte. Probeer voor een goede lichtinval te zorgen. Om te werken is indirect omgevingslicht ideaal én dit verhoogt de productiviteit.

Spoor als werkgever je werknemers aan om te zorgen voor die goede werkplek. Om dit te realiseren, voorzie je als werkgever dan ook degelijk materiaal. Hebben ze bijvoorbeeld headsets nodig, om zo te bellen vanop hun pc? Dit kan onder andere met 3CX vlekkeloos verlopen. Misschien dienen er wel aanpassingen doorgevoerd te worden op de telefooncentrale. Indien werknemers bellen met een gsmtoestel, zorg je best ook voor een aanpassing van de tariefplannen. Zo vermijd je buitensporig gebruik. Zorg zeker ook dat jouw werknemers toegang hebben tot alle nodige documentatie op de server.

Daarnaast leg je best ook de focus op het belang van interne communicatie. Kom één keer per week virtueel samen om afspraken te maken, maar ook om eens kort bij te praten. Microsoft Teams blijkt het ideale platform om makkelijk te communiceren met jouw team. Heb je even genoeg van al die meetings? Dan helpen onze vrienden van 645 Breaks jou graag verder om op een ludieke manier samen een pauze in te lassen! Zij creëerden 6 personages, die tijdens jouw meeting inbreken om voor de noodzakelijke opkikker te zorgen.

Boven alles, is structuur de sleutel tot efficiënt thuiswerk. Probeer je werkroutines dan ook thuis aan te houden. Op kantoor heb je structuur en sociale controle, wat bij het thuiswerken wegvalt. Tracht hierbij werk en ontspanning, ook in een thuisomgeving, zo veel mogelijk gescheiden te houden. Heb je het gevoel dat je minder productief kan werken? Maak voor jezelf een realistische planning op, waarbij je tijdig afwisselt in het soort taken. Wanneer je deze doelen dan bereikt, creëer je een positief gevoel van controle. Wees dan ook tevreden met je werk!

Kan jij wat verdere ondersteuning gebruiken om het thuiswerk binnen jouw bedrijf efficiënter te laten verlopen? Onze Telecom-Makelaars en supportdienst staan u graag bij om samen met u op zoek te gaan naar de best passende oplossing?