Veranderen van mobiele operator

Het telecomlandschap evolueert constant, net zoals de mobiele tariefplannen van de verschillende operatoren. Misschien zitten jouw mobiele nummers wel beter bij een andere operator nadat één van de providers net zijn mobiele data verdubbeld heeft? Of door een aanpassing van een andere provider, vallen jullie nummers nu nét binnen een lager tarief bij die provider waardoor er een grote besparingsmogelijkheid is?

Velen hebben nog steeds schrik om effectief de stap te zetten, maar tegenwoordig hoeft dit helemaal niet veel problemen meer met zich mee te brengen. Althans niet met een goeie opvolging!

Hoe zo’n overstap nu in zijn werk gaat, leggen we stap voor stap uit.

Vergelijking

Als je van plan bent van mobiele provider te veranderen, is het belangrijk om jullie huidige provider met meer dan 1 andere provider te vergelijken. Zo kan je een onderbouwde en geïnformeerde beslissing nemen welke voor jou nu eigenlijk de beste provider is. Neem contact op met onze onafhankelijke Telecom-Makelaars, zodat zij deze vergelijking voor jou kunnen opmaken!

Op basis van jouw laatste facturen kijken wij – nummer per nummer – welk tarief het best past bij jullie en dit voor de verschillende operatoren. Hierna kan je zelf beslissen welke provider jouw voorkeur uitdraagt.

Simkaarten

Eenmaal een keuze gemaakt, wordt het contract opgemaakt en ondertekend. Hierbij wordt er met jouw accountmanager een gewenste datum afgesproken wanneer het voor jullie best past om jullie mobiele nummers om te schakelen naar de nieuwe provider.

De nieuwe simkaarten worden op de post gedaan of afgeleverd door jouw accountmanager. We raden altijd aan om enkele dagen vóór de omschakeling de simkaarten reeds te verdelen onder de eindgebruikers. Op de nieuwe simkaart staan ook telkens de nieuwe PIN- en PUK-codes. De PIN-code kan na activatie uiteraard gewijzigd worden naar een persoonlijke code indien gewenst.

 Activatie

Bij de meeste providers is het zo dat de overschakelingen gebeuren door een aparte “overschakelingendienst”. Als er op de afgesproken dag te veel overschakelingen dienen te gebeuren door hen, hou er dan rekening mee dat het kan zijn dat de overschakeling enkele dagen vertraging oploopt.

Eenmaal het bereik op jouw vorige simkaart is weggevallen, mag de nieuwe simkaart in jouw toestel gestoken worden. Dit is het teken dat het mobiele nummer is overgenomen naar de nieuwe provider en dus naar de nieuwe SIM-kaart. Let wel: mogelijks zal niet iedereen op exact hetzelfde tijdstip omschakelen.

Geef de nieuwe PIN-code in en je bent vertrokken! Indien je toch problemen zou ervaren kan je vanzelfsprekend contact opnemen met onze eerstelijns support.

 Opvolging

De mobiele nummers die omgeschakeld zijn, worden automatisch opgezegd bij jouw vorige operator. Staan er nog andere nummers of producten actief bij de voorgaande operator die mogen stopgezet worden? Geef dit zeker door aan jouw accountmanager, zodat deze ook opgezegd kunnen worden.

Een nieuwe operator, betekent ook een nieuwe factuur. Naast de omschakeling van jouw mobiele nummers, volgt onze Support ook de eerste factuur op. Eén maand na de omschakeling nemen we telefonisch contact op, om na te vragen of je deze goed mocht ontvangen. De factuur wordt nummer per nummer gecontroleerd om zeker te zijn dat alles correct aangerekend wordt, maar ook om zeker te zijn dat het afgesproken tarief voor ieder nummer ook effectief het best passend tarief is. Als blijkt dat er voor bepaalde nummers nog een behoorlijk verbruik boven bundel aangerekend wordt, kunnen we nog wijzigingen doorvoeren na overleg. Zo is er sprake van een volledige en gepersonaliseerde optimalisatie van jullie mobiel dossier!

Nood aan een mobiel dossier op maat? Onze Telecom-Makelaars helpen je graag verder!

Nood aan een mobiel dossier op maat?