Welke smartphone kies je best als cadeau onder de kerstboom?

De decembermaand betekent natuurlijk ook dit jaar weer pakjestijd. En misschien denk jij er ook over om een smartphone cadeau te doen aan je favoriete nonkel of tienerdochter. Maar wat is dan dé gsm die perfect bij hem of haar past? En ook nog eens binnen jouw budget past?

Wij zochten voor verschillende soorten gebruikers de perfecte smartphone. Want de meeste toestellen blinken net dat tikkeltje extra uit op een bepaald aspect. Let’s go …

Voor de zus, die graag topfoto’s maakt

Schiet jouw zus graag kiekjes: van een geweldige maaltijd op restaurant, tot de zotste momenten die ze meemaakt, en natuurlijk ook op de leukste feestjes?

Dan is het belangrijk om een smartphone in de broekzak te hebben, die ook bij weinig licht goede foto’s maakt. Daarvoor is de Samsung Galaxy S8 een absolute aanrader in zijn prijsklasse. Zelfs bij selfies zijn de beelden altijd helder en goed belicht, dankzij de 8MP frontcamera met Smart Auto Focus. Ideaal!

Heb je een iets kleiner budget? Dan is de Huawei P10 een goede keuze. Deze heeft liefst twee camera’s achteraan, van topcameramerk Leica. Het resultaat: altijd scherpe beelden, die ook meer details bevatten.

Voor de mama, die een chique én straffe smartphone wil

Is dé favoriete vrouw in je leven iemand die van design houdt en graag blinkt met een mooie smartphone? En wil je tegelijk dat dat toestel toch alles onder de motorkap heeft, om straf uit de hoek te komen?

Dan is de iPhone 8 de perfecte match. De nieuwe smartphone van Apple kreeg een make-over, waarbij het scherm nu zowat de hele voorkant inneemt.

Maar ook als je iets minder euro’s hebt klaarliggen, kan je punten scoren bij la mama. Ga dan voor de Nokia 5. Voor een zacht prijsje krijg je een chique uitziende Android-smartphone die lekker in de hand ligt, met gebogen Gorillaglas.

Voor de nonkel, die superveel op reis is

Als je altijd on the road bent, wil je ook altijd kunnen rekenen op je gsm. En daarvoor heeft die dan ook een extra-straffe batterij nodig: simpel. Zodat je niet moet letten op wat je doet.

Om zo iemand een plezier te doen, is de Samsung Galaxy A5 (2017) dé topkeuze. Bovendien is het toestel waterdicht en maak je er mooie vakantiefoto’s mee: ideaal dus als reisgezel.

Een goed alternatief voor een nog lager budget, is de Huawei Y7. Ook deze heeft trouwens een scherpe 12 MP-camera aan boord. En ook qua andere specificaties is het zeer goed toestel qua prijs-kwaliteit.

Voor de jongste zoon, die z’n eerste smartphone wil

Je wil hem natuurlijk geen superduur toestel in de handen stoppen, dat vervolgens misschien wordt gestolen of de grond van dichtbij ziet. Want je weet hoe tieners zijn!

Wel, de iPhone SE is dan een prima plan. Deze goedkope en compact Apple-smartphone is vanbuiten gebaseerd op de 5s-reeks, maar heeft vanbinnen de kracht van de vrij recente iPhone 6s.

En met de Wiko Tommy2 is er trouwens een supergoedkoop alternatief om toch een echte smartphone cadeau te doen. Met een degelijke camera plus 4G aan boord én beschikbaar in liefst 6 hippe kleuren.

Je goesting niet gevonden tussen deze voorstellen?

Geen paniek: Op de Proximus website hebben ze nog heel wat andere gsm’s voor je in de webshop klaarstaan. Je vindt er trouwens nog heel wat andere coole toestellen zoals draagbare bluetooth-speakers en powerbanks, of tablets en hoesjes.

(bron: Proximus.be)

Wilt u weten wat JSM voor uw bedrijf kan betekenen?