Mobiel in het buitenland

De zomer is er en de vakantie komt steeds dichterbij, of jij zit er al middenin! Maar wat nu met jouw mobiel verbruik in het buitenland? Want iedereen geeft wel eens een belletje naar het thuisfront, leest de digitale krant, of post een leuk kiekje op zijn social media-kanalen. Graag zetten we voor jou alles op een rijtje, om te vermijden dat je na jouw verlof met een torenhoge factuur komt te zitten. 

Roaming

Wanneer je in het buitenland belt, sms’t of surft, maak je gebruik van roaming. Roaming wil zeggen dat jouw mobiele diensten blijven werken wanneer je in het buitenland bent. Tot 15 juni 2017 werd er extra aangerekend voor het gebruik van mobiele diensten in het buitenland. Nu geldt het principe dat jouw verbruik binnen de Europese Unie aan hetzelfde tarief aangerekend wordt, zoals bij jouw operator in België.

Roam like at home

Wanneer je vanuit een EU-land belt, sms’t of surft, kan je gebruik maken van jouw huidige bundel. Indien je het idee hebt dat je tijdens jouw (zaken)reis meer zal bellen/sms’en/dataverbruik, kan je tijdelijk jouw tariefplan verhogen. Omwille van de huidige inhoud van de tariefplannen, zal dit meestal van toepassing zijn op het mobiele dataverbruik. Eenmaal je terug bent van reis, kan je opnieuw het tariefplan verlagen. Op deze manier worden er extra uitbundige kosten vermeden op jouw volgende factuur.

Heel wat gebruikers hebben nu een ongelimiteerde databundel, let hiermee op want vanaf je naar het buitenland gaat, is deze niet langer ongelimiteerd.

 Buiten de Europese  Unie

Wanneer je op reis gaat naar een land buiten de Europese Unie, zoek je best wel een oplossing. Jouw mobiel toestel gaat automatisch op zoek naar beschikbare netwerken in de buurt en maakt hier verbinding mee. Bij voorkeur is dit  een buitenlandse operator waar jouw huidige operator een overeenkomst mee heeft. De extra kosten die zullen aangerekend worden voor dit verbruik, zijn afhankelijk van de provider waar je actief op was én het land waarin je jou bevond.

 Voordeelbundels

Let wel, buiten de Europese Unie reizen betekent niet dat je sowieso extra roamingkosten aangerekend wordt. Voor Business-klanten voorzien de operatoren speciale bundels om voordelig gebruik te maken van de mobiele diensten buiten de Europese Unie. Deze kunnen toegekend worden voor een periode van enkele dagen, of per maand. Afhankelijk van jouw bestemming en behoeftes kan je kiezen tussen verschillende tariefplannen en/of bundels met bellen, sms’en en data inbegrepen.

Vertrek jij binnenkort op reis? Neem dan contact op met onze Telecom-Makelaars om na te gaan welke optie voor jou de beste is!

Kan jouw telefonie ook wel een upgrade gebruiken?

Klantenverhaal: Keune Haircosmetics

Klantenverhaal: Keune Haircosmetics Vaak beschikken klanten over verouderde technologie en wordt hun dossier jaren niet meer bekeken. Bij Keune Haircosmetics kwam Telecom-Makelaars to the rescue!

Lees meer

Veranderen van mobiele operator

Veranderen van mobiele operator Het telecomlandschap evolueert constant, net zoals de mobiele tariefplannen van de verschillende operatoren. Misschien zitten jouw mobiele nummers wel beter bij

Lees meer

Dure energie

Dure energieprijzen = tijd om te kopen! In 2018, tijdens de “nucleaire crisis” met politieke debacle of we de kerncentrales tegen 2025 zouden sluiten of

Lees meer