Safer Internet Day

Op 9 februari vindt het wereldwijd evenement ‘Safer Internet Day’ plaats. Dit werd in 2004 in het leven geroepen door de Europese commissie. Via deze weg probeert men om van het internet een leuke, creatieve, verrijkende, maar ook een veilige ruimte te creëren. Het thema dit jaar is ‘Together for a Better Internet’. Want zowel in het privé- als bedrijfsleven, kan iedereen zijn steentje bijdragen voor een beter internet! 

Safer Internet Day legt grotendeels de focus op een beter en veiliger internet voor de jongere generatie. Dit gaat verder dan de mogelijke risico’s die gepaard gaan bij het gebruik van het internet, waarvan we de jongeren wensen te beschermen.  Op deze dag wordt ook gekeken welke positieve invloed het internet heeft en wat er allemaal online kan gerealiseerd worden. Door deze voordelen te benadrukken, kunnen we de jongeren ook bewust maken van de aanwezige valkuilen. Zo leren ze ook om kritisch te zijn. Deze tips kunnen hier zeker in helpen:

– Klik nooit op links die er verdacht uitzien, ook al lijken ze betrouwbaar.
– Download geen willekeurige bestanden van het internet.
– Vertrouw niet zomaar iedereen online.
– Wees voorzichtig met de informatie die u online deelt, over uzelf of uw bedrijf. 

Benieuwd hoe u als bedrijf ook kan bijdragen een beter internet?

– Breng positieve en veilige content aan op uw verschillende online platformen.
– Spoor uw gebruikers van uw online diensten aan om contact op te nemen indien iets fout (ver)loopt. Dit weliswaar via een vlotte en veilige manier. 
– Rapporteer zelf ook tijdig ongepast of illegaal gedrag die u online opmerkt.

 

 

Klantenverhaal: Keune Haircosmetics

Klantenverhaal: Keune Haircosmetics Vaak beschikken klanten over verouderde technologie en wordt hun dossier jaren niet meer bekeken. Bij Keune Haircosmetics kwam Telecom-Makelaars to the rescue!

Lees meer

Veranderen van mobiele operator

Veranderen van mobiele operator Het telecomlandschap evolueert constant, net zoals de mobiele tariefplannen van de verschillende operatoren. Misschien zitten jouw mobiele nummers wel beter bij

Lees meer

Dure energie

Dure energieprijzen = tijd om te kopen! In 2018, tijdens de “nucleaire crisis” met politieke debacle of we de kerncentrales tegen 2025 zouden sluiten of

Lees meer