Klantenverhaal: Beton-bouw Bentein

Bentein is een bedrijf dat zich specialiseert in allerhande grond-, bouw-, en betonwerken. Daarnaast bieden ze ook een assortiment bouwmaterialen en vloer-, en wandtegels aan.
Op die manier probeert het bedrijf steeds aan de basis te liggen van de bouwwerken van hun klant (vnl. door de grond- en betonwerken), maar ook verder te ondersteunen door de metselwerken en het aanbod aan bouwmaterialen zodat de klant voor een groot deel van de (ver)bouw(ing) 1 centraal aanspreekpunt heeft.

Toen onze collega Telecom-Makelaar Bryan voor het eerst bij de klant kwam, had de klant nog geen telefooncentrale. Ze werkten nog met een oude, analoge lijn. Dit betekent dat telkens er een oproep binnenkwam, de telefoon begon te rinkelen zonder mogelijkheid voor een wachtmuziek of dergelijke. Tijdens verlof is het ook niet mogelijk om een bandje in te spreken en eens in gesprek, is de lijn ook bezet voor alle extra mensen die op dat moment zouden inbellen. Doorschakelen is bij analoge lijnen ook niet mogelijk.
Maw een oude oplossing die goed is voor de kleinere eenmanszaken, maar eens uitgegroeid tot een mooie KMO zoals Bentein, doet de nood zich voor om beter bereikbaar te zijn.

Zo koos Bryan ervoor om bij deze klant een nieuwe, moderne online telefooncentrale voor te stellen. De voordelen hiervan voor Bentein zijn enorm. Niet alleen is het voortaan mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te bellen, de mensen die in wacht hangen kunnen ook een boodschap of muziek naar keuze te horen krijgen. Zo kunnen mensen in wacht blijven hangen, ook op de drukkere momenten als er al iemand aan de lijn zou zijn. Op deze manier verliest Bentein alvast geen klanten want hun klanten worden steeds professioneel verwelkomd.

Daarnaast is het bij deze nieuwe oplossing ook mogelijk om met softphones te werken. Dit is (in tegenstelling tot de oude gekende “hardphones”) een app die op smartphone (of PC) kan geïnstalleerd worden en fungeert als vast toestel. Zo kunnen mensen die niet aan hun bureau zitten toch met het vaste nummer uitbellen, of opgebeld worden op hun vast nummer via de applicatie op de smartphone.
Bij Bentein was dit specifiek heel interessant omdat er niet steeds iemand aanwezig is op het bureau door een werfbezoek, of omdat men in het atelier bezig is. Door de softphone is de klant niet langer plaatsgebonden, maar wel nog steeds bereikbaar.

Samengevat dé oplossing waar de klant naar op zoek was om flexibeler te werken én beter bereikbaar te zijn.

De nieuwe vaste telefonie oplossing was niet het eerste waarvoor Bentein bij Telecom-Makelaars kwam aankloppen. Ze zijn namelijk al enkele jaren klant voor hun mobiele telefonie.
Dit maakt het verhaal extra mooi: bestaande klanten die niet enkel tevreden zijn van de diensten van Telecom-Makelaars, maar die meteen aan ons denken van zodra ze iets nieuws nodig hebben.

Twijfel jij ook of je huidige producten moderner, beter of efficiënter kunnen? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze Telecom-Makelaars, wij maken graag voor jou een analyse op!

Kan uw telecomdossier ook een upgrade gebruiken?