Klantenverhaal: Horecagroep H. Herreman

Volleerd ondernemer Herreman heeft een specialisatie in horeca en is eigenaar van onder meer enkele prachtige horeca zaken zoals Madeleine te Middelkerke, KO-NO te Kuurne en Tennisclub Isis in de Bosmolens.

Deze bezige bij zit niet stil. Herreman is naast horeca ook nog actief in de bouwwereld en werkt steeds nieuwe projecten uit. Keerzijde van de medaille: Tijd en interesse om naar de energiefacturen te kijken was er hoegenaamd nooit. Winst zit in het bezig zijn in de ondernemingen en hier maximaliseren waar mogelijk, maar ergens sluimerend was er toch de idee dat die energiekost geoptimaliseerd kon worden. Enter Energie-Makelaars! 

unnamed

Het in kaart brengen van alle contracten, panden en tariefformules was geen sinecure. Maar de analyse loonde de moeite. Finaal hebben we op bedrijfsniveau een energiecontract onderhandeld zonder vaste vergoedingen en aan een egaal tarief geplaatst die de groep waardig is. Alleen al de wegvallende vaste vergoedingen per EAN zorgden voor een netto besparing van € 650 per jaar.

Door de huidige hoge lange termijn prijzen werd er geopteerd voor een variabel tarief met een “hourly” prijszetting. Doordat het verbruik van de horecazaken namelijk vooral ‘s avonds en in de weekends zit, geniet de klant van interessantere tarieven op die “hourly” rates. Voor dit type verbruik is deze prijszetting veel interessanter dan het maandelijks verbruik aan gemiddelde maandprijzen te betalen.

De variabele tariefkeuze brengt de klant in een luxe-positie. Zodra de markt een acute prijsdaling kent, staan wij met Energie-Makelaars paraat om het contract om te buigen in een tarief met een vaste prijs voor de komende 2 tot 4 jaar.

Herreman kan zich terug focussen op zijn business, Energie-Makelaars op zijn energie-kosten. 

 

Kan uw energie-dossier ook een upgrade gebruiken?