JSM-Fact-Checkers: “Unlimited* data”

Enkele jaren terug werd de markt overspoeld met spectaculaire stuntpromo’s voor “Onbeperkt Bellen”. Gezien het toegenomen belang van mobiele data, spelen de operatoren hier nu opnieuw graag op in met “Unlimited* data”-promo’s. JSM kroop in de huid van Fact-Checkers om de voorwaarden tot het bot uit te spitten…

Zowel Proximus, Base, Orange als Telenet bieden momenteel voor al hun business klanten een mobiel tariefplan aan met ongelimiteerde* data. De asterisk verwijst naar de kleine lettertjes, waar een aantal addertjes zich onder het gras verschuilen.

Ongelimiteerd betekent op vandaag dat je, verschillend per operator, vanaf 20 of 25GB naar een (bijzondere) lage surfsnelheid wordt gebracht voor je verbruik in België.

In het buitenland gelden andere voorwaarden. Zo kan je, verschillend per operator, vanaf 20, 22 of 25GB wél blijven surfen tegen normale snelheden, maar betalend aan 0,0045€/MB. Kosten die jouw factuur mogelijks de hoogte in jagen, terwijl je veronderstelt reeds een vast bedrag te betalen voor ongelimiteerd dataverbruik.

Op Corporate niveau bieden de operatoren nog niet allemaal een ongelimiteerd* data-tariefplan aan. Wél bieden de grote operatoren oplossingen met hoge data-formules zonder kleine lettertjes. Bekijk ook onderstaande tabel met de resultaten van onze vergelijkende studie.

Ben je er nog steeds niet uit welke operator nu de beste voorwaarden biedt voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om JSM een analyse te laten maken!

Wens je dat JSM ook voor jouw bedrijf zoekt naar de beste voorwaarden?