#TeamSherpa op golfuitje

Golf – “Sport waarbij je met een stok een balletje in een kuiltje moet slaan.” (volgens Van Dale)

Bij golf denk je misschien niet direct aan sporten, maar na onze eerste kennismaking met de golfsport hebben we onze mening moeten bijstellen. Bij onze klant Waregem Golf kregen we de kans om een initiatie te volgen en konden we aan de lijve ondervinden hoe intensief deze sport wel is.​

Michael, onze JSM zaakvoerder en zelf fervent golfer, vindt het belangrijk om alle medewerkers te motiveren voor hun dagdagelijkse inzet op het werkveld. Deze keer was het de beurt aan het Admin team, ook gekend als #TeamSherpa, om op teambuilding te gaan. Zo werden we gedropt in een andere omgeving en kreeg hij ook te zien welk vlees hij in de kuip heeft. Maar daarover straks meer…​

We nemen je eerst even mee hoe zo een admin teambuilding tot stand komt. Allereerst begint het bij motivering. Zo heeft #TeamSherpa op kantoor een grote vaas staan. Deze werd de voorbije maanden stelselmatig gevuld met golfballetjes, een eerste link naar onze initiatie. Telkens we een moeilijk dossier hadden afgerond, alle mails en tickets van die dag binnen onze SLA’s beantwoord werden en telkens wanneer we een welgemeende ‘dankjewel’ ontvingen van een klant, mochten we een extra balletje in de vaas gooien. Eenmaal vol, kwam de “surprise”.

We gaan golfen!

Een hartelijke ontvangst bij Waregem Golf met een fris glaasje cava voor de dames en een fris getapt pintje voor de heren. Samen klinken op een geweldig admin team dat dag in, dag uit klaar staat voor de JSM klanten en collega’s.

Eens we ons voldoende moed hadden ingedronken, mochten we richting het prachtig grasveld – gemaaid volgens de regels van de kunst. Hier kregen we een eerste kennismaking met golf. Deskundig uitgelegd door pro-golfer Chris waarom het gras niet allemaal even hoog is gemaaid, de verschillende golfclubs en waarvoor deze gebruikt worden en een prachtig verhaal over onze patron Michael, een bleke broek en een vijver – de invulling hierover laten we aan jullie verbeelding over. Daarna trokken we richting oefenveld.

Nadat we allemaal minimaal 5 keer naast het balletje sloegen, was het eindelijk raak! De éne na de andere bal vloog 50m, 100m en soms wel 150m! Een mooie swing en de ballen vlogen richting de stilaan ondergaande zon. Daarna nog wat balletjes “putten”, waarbij duidelijk werd dat sommigen onder ons toch wat moeite hebben om het balletje richting het putje te laten rollen. Dan maar gewoon vastpakken en er in leggen, het doel heiligt de middelen nietwaar?

Van al dat golfen en de mini-competitie (welke admin slaat het meeste raak?), begon de maag te knorren en werd het tijd om samen een hapje te eten. Een echte aanrader, want de keuken van Golf Waregem kan er wat van! Terwijl we genoten van die culinaire verwennerij konden we aardig wat bijpraten over het dagelijkse leven. Na een afsluiter aan de bar werd het tijd om huiswaarts te keren zodat we de dag erna fris en mon(s)ter terug aan ons bureau konden plaatsnemen, klaar om opnieuw onze vaas te vullen.  Dit keer vullen we vaas met kerstballen, dat belooft alvast!

Benieuwd naar ons volgende uitstap? Wij ook!

Getekend,
Brenda Haemers
Gemotiveerde JSM Sherpa

Template-blogbericht

Andere blogposts